Posljednje novosti

ostale novosti

 • svi.
  6
  2015.
  Generalna skupština MIDAS

  U Opatiji će se od 14. do 17. svibnja 2015. godine održati Generalna skupština MIDAS-a, Europskog udruženja dnevnih novina na manjinskom i regionalnom jeziku. Tim će povodom u Opatiji boraviti tridesetak novinara iz Španjolske, Italije, Švicarske, Rumunjske, Slovačke, Češke, Njemačke, Danske, Latvije, Litve, Finske i Hrvatske.
  Generalna skupština održat će se u petak, 15. svibnja 2015 u jutarnjim satima u Vili Antonio, sjedištu Zajednice Talijana Opatija. U popodnevnim satima, nakon završetka skupštine, predviđen je turistički obilazak Opatije.
  Navečer će se u Hotelu Milenij održati svečana dodjela nagrada Otto von Habsburg, koja se dodjeljuje novinaru koji je pokazao predanost u izvješćivanju o zaštiti manjina i kulturnoj raznolikosti u kontekstu europske integracije, koju predaje osobno jedan od članova obitelji Otta von Habsburga. Novinarska nagrada MIDAS dodjeljuje se jednom novinaru članu te udruge.

 • velj.
  2
  2015.
  Međunarodni sajam chartera

  Treći specijalizirani nautički sajam International Charter Expo 2015 – ICE’15 koji će se održati od 6. do 8. veljače u Opatiji u dvorani Marino Cvetković okupit će stotinjak charter kompanije iz 13 različitih svjetskih destinacija i više od 130 charter agencija iz 25 zemalja.

  Sajam se održava u organizaciji tvrtke Jadranski skiperi d.o.o., pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva turizma i Grada Opatije, a riječ je o najvećem susretu charter biznisa na svijetu koji okuplja sve relevantne dionike charter biznisa i jedinstvena je prilika charter kompanijama da se na jednom mjestu susretnu s velikim brojem charter agencija te s dobavljačima roba i usluga važnih za njihove poslovanje.

  Osim charter kompanija i agencija na sajmu će se predstaviti i više od 200 hrvatskih i stranih dobavljača opreme i pružatelja usluga relevantnih za charter industriju; osiguravajuće kuće, leasing kuće, jedrari, proizvođači vanbrodskih motora, gumenjaka, elektronike i ostali.

  Sajamska priredba otvorena je isključivo za poslovne posjetitelje, predstavnike državnih i javnih institucija te medije.

 • lip.
  23
  2014.
  Opatija pojačava svoju kongresnu ponudu

  U godini obilježavanja 170 godina od početka organiziranog turizma u Opatiji, kongresna ponuda Opatije se poboljšava renoviranjima i novim projektima, koji će je učiniti još atraktivnijom kongresnom destinacijom.

  Otvorenje novoizgrađenog Milenij Hotela Royal je najavljeno za ljeto 2014. godine. Hotel će između ostalog nuditi veliku i prvoklasno opremljenu kongresnu dvoranu, koja će biti idealna za različita svečana događanja poput gala večera i vjenčanja. Dvorana će imati površinu od 900 m2 uz koju se nalazi 500 m2 terase uz more. Hotel će raspolagati sa 54 luksuzno opremljene sobe i apartmana.

  52. Europsko ekipno prvenstvo u bridgu otvoreno je u novo renoviranom Remisens Hotelu Kvarner 21. lipnja. Do 1. srpnja 900 bridge igrača iz 38 Europskih zemalja će se natjecati za titulu prvaka u novoj polivalentnoj sportskoj dvorani Marino Cvetković. Dvorana je od otvorenja u srpnju 2013. godine već bila domaćinom nekoliko izložbi i događanja, te postaje značajan dio kongresne ponude Opatije.

Opatija - epicentar događanja

"Predstaviti se u Opatiji", to je prestiž i neuništivi moto. Opatija je oduvijek predstavljala elitni centar za najveća događanja - poslovna, umjetnička, zabavna.
Kada želite fascinirati uzvanike, po fascinaciju dolazite u Opatiju, nepisano je pravilo koje se primjenjuje duže od stoljeća i pol. Glavni poslovni skupovi i veliki koncertni spektakli oduvijek su obitavali u Opatiji i njenim čuvenim pozornicama - velikoj Ljetnoj pozornici i mitskoj Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.
Budite dio te velike tradicije.

Kongresni katalog

Kongresni katalog "Opatija - kongresna destinacija s tradicijom" je vodič za organizatore događanja koji na jednom mjestu predstavlja kompletnu kongresnu i insentiv ponudu Opatije i okolice.

Pogledajte kongresni katalog