Položaj i dolazak

Organizatorima kongresnih događanja Opatija nudi sve prednosti velike kongresne destinacije s jedne i neodoljivog šarma intimnog turističkog odredišta s druge strane.
Kombinacija iskustva i tradicije u organizaciji kongresa, te moderni i kvalitetni kapaciteti, odličan su temelj za organizaciju skupova i događanja različitih vrsta i veličina.
Danas, više od 120 godina nakon održavanja prvog kongresa, u Opatiji se godišnje održava ukupno više od 500 kongresa, seminara, raznih skupova i događaja. Veliki broj današnjih kongresa u Opatiji je tradicionalan i nacionalnog značaja, a svake godine bilježi se sve veći broj kongresa međunarodnog značaja.
Tome naravno pridonosi i povoljna lokacija Opatije kao središnje poveznice cijele regije Alpe-Adria (Hrvatska, Slovenija, Italija, Austrija i Mađarska). Opatija je danas zahvaljujući razvoju moderne cestovne mreže lako dostupna osobnim automobilom u samo nekoliko sati vožnje iz svih važnih središta regije.
Prema postojećoj cestovnoj infrastrukturi, Opatija se u ovom trenutku nalazi unutar 5 sati vožnje osobnim automobilom od najvažnijih gradova južnog i centralnog dijela Europe (Zagreb, Varaždin, Osijek, Split, Ljubljana, Maribor, Venecija, Milano, Beč, Budimpešta, Salzburg, München, Beograd...).
Zrakoplovom se u Opatiju može stići preko pet međunarodnih zračnih luka koje su udaljene maksimalno dva sata transfera.
Vlakom se u Opatiju iz smjera Zagreba dolazi preko željezničke stanice Rijeka (15 km), a iz smjera Ljubljane preko stanice Opatija-Matulji (6 km).