Opatija na IBTM WorldTuristička zajednica grada Opatije nastupila je od 30. studenog do 2. prosinca na jednoj od najvećih svjetskih kongresnih burzi IBTM World u Barceloni. Nakon što je 2020. godine burza održana kao online događanje, ovogodišnje izdanje ponovo je sudionike i izlagače okupilo „uživo“. Predstavilo se oko 3.000 izlagača (destinacija i ponuđača), a sveukupno je bilo više od 15.000 sudionika.

Tijekom 3 dana burze održano je 40 unaprijed dogovorenih „b2b“ sastanaka s kupcima, potencijalnim organizatorima poslovnih događanja u destinaciji. Među ostalima, sastanci su održani s kupcima iz Norveške, Švedske, Velike Britanije, Francuske, Italije, Mađarske, Češke, Rusije, Rumunjske, Portugala te SAD-a. Predstavljena im je cjelokupna kongresna ponuda Opatije, a zavisno o njihovom interesu dodatno su im približene mogućnosti za organizaciju konferencija i sastanaka, odnosno „incentive“ i „team building“ programa.
– Zadovoljni smo što se kongresna burza IBTM World ove godine održala uživo i što smo imali priliku održati sastanke sa kupcima. Interes stranih organizatora poslovnih događanja za Hrvatsku je u porastu, što rezultiralo i značajnim interesom za Opatiju. Kupci su iskazali poseban interes za „incentive“ i „team building“ programe, za koje imamo izvrsne mogućnosti kako na Opatijskoj rivijeri i u zaleđu, tako i na širem području Kvarnera – rekao je Goran Pavlović, menadžer za kongresni i ostale oblike turizma iz TZG Opatija.
Na štandu Hrvatske turističke zajednice uz Opatiju su se predstavili i Liburnia Riviera Hoteli, kongresni uredi turističkih zajednica Zagreba i Dubrovnika, te Valamar Hotels & Resorts, hotel Le meridien Lav Split i agencija Spektar putovanja.

X
X