Turistička zajednica grada Opatije predstavila je kongresnu ponudu Opatije na poslovnoj radionici MICE Business Day 2021 održanoj u novootvorenom kongresnom centru sajmišta HUNGEXPO u Budimpešti. Na poziv predstavništva HTZ-a u Mađarskoj, TZ grada Opatija je sudjelovala kao počasni strani gost, te je na konferenciji u prvom dijelu programa održana prezentacija kongresne ponude Opatije.

Nakon konferencijskog dijela održani su b2b sastanci s organizatorima poslovnih događanja iz Mađarske i stranim organizatorima iz Europe. TZ grada Opatija održala je 12 sastanaka na kojima je iskazan značajan interes za Opatiju s konkretnim upitima za 2022. i 2023. godinu.

– Sudjelovanje na MICE Business Day 2021 omogućilo nam je da mađarskom tržištu predstavimo Opatiju kao kongresnu destinaciju s dugom tradicijom te ukažemo na prednosti koje imamo pred konkurentskim destinacijama, a koje se, uz vrhunske kongresne kapacitete, prvenstveno odnose na blizinu i laku dostupnost u vremenima kada se za poslovna putovanja više koristi cestovni nego avio prijevoz – kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.

Na MICE Busines Day 2021 sudjelovalo je više od 400 sudionika, a iz Hrvatske su se uz TZ grada Opatija predstavili Hrvatska turistička zajednica, Kempinski Hotel Adriatic i grupacija Falkensteiner Hotels & Residences.

X
X