Opatija - kongresna destinacija

Dobro došli

Opatija, često nazivana i biser Jadrana, jedna je od najpoznatijih destinacija u Hrvatskoj s turističkom tradicijom dužom od 175 godina. Grad mora i turizma smješten je u podnožju zelenih padina Učke, koje se blago spuštaju prema moru. Opatija je grad kulture i bogate turističke povijesti, grad festivala i umjetnika, grad cvijeća i parkova, grad sporta i manifestacija.

Blagodati Opatije prvi je još u 19. stoljeću otkrio riječki patricij Iginio Scarpa. Godine 1844. u Opatiji je sagradio Villu Angiolinu posvetivši je preminuloj supruzi, čime je otvorio put budućem razvoju turizma. Već 1884. godine se otvara hotel Kvarner, a ostalo je povijest. Nakon Kvarnera otvaraju se hoteli, sanatoriji i pansioni, a Opatija postaje stjecište srednjoeuropske elite. Boravili su ovdje Čehov, James Joyce i Gustav Mahler, car i kralj Franjo Josip, prinčevi i princeze, pjesnici i umjetnici.

Nakon Drugog svjetskog rata Opatija je okrenula novu stranicu. Stranicu cjelogodišnje destinacije, koja kombinacijom vrhunskih smještajnih kapaciteta, odmorišnih i kongresnih sadržaja, događanja i gastronomije s pravom nosi epitet destinacije 21. stoljeća. Grad je to njegovanih parkova i urbane kulture, no prije svega grad turizma prilagođen svojim gostima u svakome segmentu. Ne čudi stoga što je do danas Opatija ostala destinacija s nizom komparativnih prednosti, koju gosti odabiru kao destinaciju za ljetni odmor, wellness, kratka vikend putovanja ili organizaciju kongresa, i to tijekom cijele godine.

X
X