Pozdravni govor gradonačelnika

Dragi poslovni partneri, dragi prijatelji!

Dragi poslovni partneri i prijatelji,

veseli me prilika predstaviti vam Opatiju – biser Jadrana i kraljicu turizma. Opatija je mediteranski grad srednjoeuropskog šarma kojeg su kao svoje odredište odabrali mnogi poslovni ljudi, znanstvenici i turisti.

Povoljan geoprometni položaj i ugodna klima najvažniji su razlozi začetka i naglog razvoja turizma krajem 19. stoljeća. Opatija je elegantna turistička destinacija i središte rivijere s najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske. Ponos grada – prostrani i njegovani parkovi, osvijetljeno obalno šetalište dugačko čak 10 kilometara, brojna kupališta i fontane okvir su za vile i hotele u koje se može smjestiti do 9.000 gostiju.

Osim što je Opatija ugodno i kvalitetno mjesto za život, ona je destinacija koja u sebi objedinjava najbolje od odmorišnog, zdravstvenog i kongresnog turizma. Kontinuirana ulaganja u nove sadržaje i infrastrukturu, kao i podrška investicijama razlog su što Opatija prednjači u kvaliteti i kvantiteti turističkih sadržaja.

S više od 20 hotela od kojih je većina kategorije četiri ili pet zvjezdica, nizom vrhunskih restorana i rekreacijskih sadržaja, zabavnih programa i događanja, Opatija danas može zadovoljiti i najzahtjevnije organizatore kongresa i njihove sudionike.

Kada dođete u Opatiju, pozivam vas da posjetite i zaleđe našeg prekrasnog grada. Tu se nalazi gradić Veprinac – jedan od dragulja srednjovjekovne ruralne arhitekture, poznat i po Veprinačkom zakoniku koji čini važan dio hrvatske pravne tradicije. Kratkom vožnjom od Veprinca stići ćete do Učke, pitome i prekrasne planine koja će vas osvježiti i pokazati najljepši pogled na kvarnerski kraj.

I na kraju, ne zaboravite da boravite na rivijeri koja se diči vrhunskom gastronomijom. Ponosni smo što se upravo ovdje nalaze neki od ponajboljih hrvatskih restorana. Stoga vas pozivam da probate kvarnerske škampe, šparoge, marune i lovranske trešnje i, naravno, iznimna hrvatska vina.

Opustite se i uživajte u našem malom raju.

S poštovanjem,

Ivo Dujmić
gradonačelnik Grada Opatije

X
X