Pozdravni govor gradonačelnika

Dragi poslovni partneri, dragi prijatelji!

Dragi gosti i poslovni partneri,

veseli me prilika predstaviti vam Opatiju, grad koji je od svojih samih početaka domaćin brojnim međunarodnim kongresima, ali i najvažnijim nacionalnim događanjima. Povoljan geoprometni položaj te raznovrsna ponuda kongresnih prostora ključni su razlozi zbog čega je Opatija danas jedna od vodećih kongresnih destinacija u Hrvatskoj.

Predstavljajući Opatiju treba prvenstveno istaknuti da se našim poslovnim partnerima nude uistinu različiti prostori – od povijesnih dvorana, hotelskih dvorana s kapacitetom do 500 sudionika, amfiteatara na otvorenome do prostora s modernom arhitekturom poput Centra Gervais. S više od 30 hotela od kojih je većina kategorije četiri ili pet zvjezdica, nizom vrhunskih restorana, rekreacijskih i wellness sadržaja, naš grad svakom organizatoru može osigurati realizaciju vrhunskih projekata i prezentacija. Za prigode kada skup okuplja oko 1000 sudionika organizatori na raspolaganju mogu imati i Sportsku dvoranu Marino Cvetković.

Sudionici naših poslovnih skupova često pohvaljuju i činjenicu da je u Opatiji sve dostupno pješice, a posebno ih uvijek impresionira naše zelenilo. Naime, ponos grada – prostrani i njegovani perivoji, obalno šetalište dugačko čak 10 kilometara, brojna kupališta i fontane okvir su za vile i hotele u koje se može smjestiti do 9.000 gostiju.

Osim poslovne infrastrukture, brojni organizatori ističu zadovoljstvo gastronomskom ponudom i različitim oblicima pripreme svježih autohtonih namirnica – poput divlje šparoge, trešanja, domaćeg kestena ili nadaleko poznatog kvarnerskog škampa, koje se spravljaju u našim restoranima.

Tradicija zdravstvenog turizma u Opatiji dulja je od 130 godina, pa je upravo i stoga Opatija odlično mjesto za stručne kongrese svih medicinskih grana. Ponosni smo na sva postignuća naše Thalassotherapije, specijalne bolnice za rehabilitaciju i liječenje bolesti srca i pluća, koja ima bogato iskustvo u rehabilitacijskoj medicini, izvrsne stručnjake i programe.

Opatija je ugodno i kvalitetno mjesto za život, a njezinu ponudu dodatno upotpunjuje opatijsko zaleđe i sadržaji Parka prirode Učka gdje se nude brojne mogućnosti za incentive programe, team building aktivnosti i sportsko-rekreacijske programe.
Ljubazno stojimo na raspolaganju svakom zainteresiranom organizatoru.
Vidimo se u Opatiji i dobro nam došli!

Fernando Kirigin
gradonačelnik Grada Opatije

X
X