Zašto Opatija

Jedinstvena europska destinacija

Posao uvijek treba novu energiju, strast, odmak od svakodnevne rutine ma koliko efikasna i dobro organizirana bila. Svaki poslovni susret, bez obzira za 5 ili 500 sudionika, treba infrastrukturu i logistiku, dvorane i tehnologiju.

Naravno, Opatija sve to ima, a svoju magnetnu privlačnost inspirativnog MICE odredišta bazira na 3 nepobjediva aduta – tradiciji, dostupnosti i čudesnoj raznovrsnosti.

Opatija je «izumljena i projektirana» u 19. stoljeću. Grad je izgrađen za potrebe punjenja baterija društvene kreme Austro Ugarske, na mjestu na kojem se razborita Srednja Europa najviše približila pulsiranju Mediterana. Ta je stara Opatija, kao jedinstveno carsko odmorište i liječilište, bila kolijevka welnessa i well-beinga puno prije nego što su suvremeni magovi relaksacije i marketinga kreirali te nove simbole potrage za psihičkom i fizičkom ravnotežom. Tu je povijesnu energiju Opatija zadržala sve do danas, oplemenivši je vrhunskom uslugom i suvremenom ponudom.

Današnja Opatija, bez obzira na brojne zračne luke kojima je okružena, i dalje je osobito privlačna kao morska destinacija na samo 4 sata temperamentne vožnje od kontinentalnih metropola kao što su Milano, Beč, Munchen, Budimpešta, Beograd. Blizina i sudaranje velikih kultura, oduvijek je od Opatije i njezine okolice stvaralo modernu multi-kulti košnicu ugodnu za stvaranje novih vizija i ideja.

Raznolikost jednaku kulturnoj Opatiji je podarila i Majka Priroda. More, otoci, snježne planine, gorska jezera, sve je dostupno unutar pola sata vožnje stvarajući od Opatije istinski raj za sportske i izletničke aktivnosti.

U vremenu uskih i specijaliziranih usluga i proizvoda, Opatija je zahvaljujući opisanoj tradiciji i raznolikosti ostala univerzalna ljepotica koja pruža neopisivo puno. Takva je Opatija zaista jedinstvena europska destinacija.

Potražite i otkrijte svoj dio Opatije.

X
X