Druga godišnja večer Hrvatskih kongresnih ambasadora, održana je 17. prosinca u tradicionalnom zagrebačkom restoranu. Riječ je o večeri koja se provodi s ciljem umrežavanja ambasadora, razmjene znanja i iskustava, a u sklopu ambasador programa kojeg provode Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) i Kongresni odjel Hrvatske turističke zajednice. U sklopu večere, svake se godine prezentira jedna destinacija pa je tako ove godine Romana Vlašić iz TZ Dubrovnika održala prezentaciju o Dubrovniku, a ambasadori su informirali sve prisutne o planiranim kongresima za 2020. i 2021. godinu te o održanim aktivnostima tijekom ove godine.

Program podržavaju i lokalne turističke zajednice, odnosno Kongresni uredi istih. Tako su na večeri uz HUPKT (Ranko Filipović) te HTZ (dr.sc. Renata Deželjin i Karla Brnobić Vojvodić), bili prisutni i Zlatan Muftić (Kongresni ured Turističke zajednice grada Zagreba), Romana Vlašić (TZ i Kongresni ured Dubrovnika), Goran Pavlović (HUPKT, Kongresni i insentiv ured Turističke zajednice grada Opatije) te Hrvatski kongresni ambasadori.

Program Hrvatski kongresni ambasador pronalazi, podržava, educira i motivira vodeće hrvatske stručnjake iz raznih područja, koji su svojim radom i aktivnostima priznati i prihvaćeni u međunarodnom okruženju, s ciljem dovođenja poslovnih skupova međunarodnih udruženja u Hrvatsku. Program se fokusira i na institucionalno povezivanje akademske zajednice te javnog i privatnog sektora s ciljem pronalaženja potencijalnih ambasadora. Ovim programom Hrvatska ide u korak s trendovima Kongresnih ureda u Europi i svijetu.

Podsjećamo, u programu trenutno sudjeluje devet ambasadora i to Ivica Čačić (specijalni savjetnik Generalnog tajnika Svjetske meteorološke organizacije), Saša Missoni (ravnatelj Instituta za antropologiju), Sven Jelaska (predsjednik Hrvatskog ekološkog društva), Robert Trotić (predsjednik Hrvatskog društva za audiologiju i fonijatriju), Senka Meštrović (predsjednica Hrvatskog ortodontskog društva), Zrinka Ljubešić (predsjednica Hrvatskog botaničkog društva), Jasmina Lovrić (prodekanica za znanost i istraživanje na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu), Snježana Dotlić (dr. med. specijalist patolog, voditelj odjela za molekularnu patologiju i citogenetiku, imunohistokemiju, elektronsku mikroskopiju) te Zoran Bahtijarević (dr.med.spec. dječji kirurg).

Izvor: HTZ (htz.hr)

X
X